1 грудня -День боротьби зі СНІДом

2023-12-01

1 грудня -День боротьби зі СНІДом

З метою формування в учнів знань про ВІЛ, вжиття заходів зі зниження ризику інфікування, в Сильнівській гімназії були проведені заходи з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Відтак,1 грудня у гімназії проведено бесіду з учнями 5-7 класів «За майбутнє без СНІДу». Учні розповіли про таємниці вірусу імунодефіциту людини, шляхи та фактори передачі, правила уникнення ризику захворювання. Матеріал був насичений прикладами з життя молодих людей, листами, опублікованими в соцмережах. Вчитель Оксентюк С.П. звернула увагу школярів на умови проживання хворих на СНІД та роль держави у допомозі цим людям.

З учнями 8-9 класів відбулося заняття з елементами тренінгових вправ, під час якого вчитель довела до учнів цікаву та корисну інформацію про те, що потрібно знати, щоб вберегтися від ВІЛ, як толерантно ставитись до ВІЛ-інфікованих. Учасники тренінгу брали участь у вправах: «Дві правди і одна брехня», «Близькі люди», «Ситуації , в яких ми ризикуємо», «Планета без СНІДу», а також переглянули відеоролик «Не дай шансу СНІДу». Гра «Безпечно чи ризиковано».

Проблема епідемії ВІЛ/СНІДу, на жаль, продовжує залишатися актуальною як в Україні так і в цілому світі, тому популяризації здорового способу життя, профілактиці СНІДу приділяється значна увага.

Кiлькiсть переглядiв: 15

Коментарi