День Гідності та Свободи - 2017

2017-11-21

День Гі́дності та Свобо́ди — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Свято встановлене з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.Учні нашого закладу 21 листопада 2017 року долучилися до проведення в Україні Всесвітнього Дня Гідності - 2017. Цей захід став наймасштабнішим в Європі, оскільки в ньому взяли участь близько 60 000 осіб з різних закладів освіти України.

Для чого люди вийшли на майдан?

Що їхні сонні душі розбудило?

Розвіявся густий-густий туман,

Що прикривав всю правду так грайливо…

17 листопада 2017 року до Дня Гідності та Свободи була проведена Єдина виховна година: ««Герої не вмирають», присвячена річниці Революції гідності, метою якої було вшанувати патріотизм і мужність громадян країни, прищеплювати любов до Батьківщини, зберегти та донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, розвивати бажання стати гідними громадянами України. Розпочалась виховна година вступним словом вчителя історії Левчука О.С. про події, які відбулися на Майдані, в Києві 2013 -2014 року.

Учні декламували вірші, присвячені полеглим за свободу, переглянули документальний фільм «Революція гідності», під час якого діти побачили реальні події, які відбулися на майдані,вшанували пам'ять героїв України,

які віддали життя за Незалежність і свободу своєї країни під час цих подій. У ході перегляду відеоролика «98 днів революції Гідності», діти дізнались, що відбувалось на Майдані з 21 листопада 2013 року до 26 лютого 2014 року. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. На закінчення заходу запалили свічечку, вшанували героїв хвилиною мовчання.

Готуючись до відзначення пам’ятної дати 21 листопада, оформлено інформаційний куточок «Україна – територія гідності і свободи», організовано виставку художньої та документально-публіцистичної літератури «21 листопада – День Гідності та Свободи». Тут можна дізнатись про всі буремні події, які відбувались на Майдані - символі віри й надії, куди стікалася енергія нашого народу, що дала імпульс до боротьби за свободу.

А ще учні можуть отримати інформацію про волинян, які загинули у військових діях в зоні АТО.

Пам'ять про всіх загиблих майданівців згуртовує нас, живить, дає силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення нашої держави. Ніхто з нас не повинен складати руки, кожен повинен робити свою, хоч і маленьку, справу на благо рідної України.

Кiлькiсть переглядiв: 212

Коментарi