ТИЖДЕНЬ ПДР

2023-11-20

На виконання наказу по гімназії «Про проведення Тижня знань безпеки дорожнього руху» та з метою поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до гімназії і додому в гімназії з 13.11 по 20.11.2023 року проходив Тиждень знань Правил дорожнього руху.
З метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму класними керівниками проведено:
· інформаційну хвилинку «Безпека на дорозі – безпека життя».
· Бесіди, цільові дитячі профілактичні заходи щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму.
· Поновлено куточок з правил дорожнього руху, безпеки життєдіяльності.
Під час проведення вищезгаданих заходів діти повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, мову, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків.
Вчитель образотворчого мистецтва Оксентюк С.П. організувала виставку малюнків та розмальовок з правил дорожнього руху.
У 5-9-х класах вчитель основ здоров’я Оксентюк С.П. провела уроки на тему «Безпека на дорозі», на яких учні обговорили основні правила поведінки на вулиці та дійшли висновку, що знання правил дорожнього руху, уважність, обережність на дорогах – це запорука власної безпеки. А з учнями 8-9 класів організувала практичне заняття « Надання першої допомоги при ДТП»
Бібліотекар Шлапа Н.М. організувала тематичну виставку в шкільній бібліотеці «Дотримуйся Правил дорожнього руху!»
В роботі з учнями були використані різноманітні форми роботи, а саме: ігрові, тренінгові технології, інтерактивні форми виховної діяльності з урахуванням вікових особливостей учнів.
Класні керівники використовують сучасні форми та методи навчання, що активізують розумову діяльність учнів, сприяють підвищенню у них інтересу до вивчення правил дорожнього руху. Змістовно пройшли позакласні виховні заходи, а саме: гра -квест «Мій друг – дорожній рух» (1-4 кл.), урок - гра «Вчи і поважай правила дорожнього руху» у 5-6 класах; бесіда з елементами вікторини «Правила дорожнього руху» у 7 класі.
Вся робота протягом тижня була спрямована на підвищення поінформованості учасників освітнього процесу про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму.
Кiлькiсть переглядiв: 22

Коментарi