День української писемності.

2022-11-09

День української писемності.

З метою сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської молоді, виховання пошани до культури і традицій українського народу 9 листопада 2022 року у закладі традиційно був відзначений День української писемності. У цей день стартував ХXIIІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Випускники 9 класу ( вчитель Мартинець І.С.) прийняли участь у радіодиктанті національної єдності, мета якого - пропагування грамотності. Цьогоріч він був проведений не лише з цією метою, а передусім для того, щоб показати наскільки важливо сьогодні долучатись до всеукраїнської акції, тим самим проявляючи свою національну гідність, єдність як народу.

На всіх уроках української мови були проведені інформаційні хвилинки "О слово рідне, хто без тебе я?". Вчителі та учні робили повідомлення про підтримку та розвиток державної мови як духовного потенціалу нації, про виховання високої мовної культури дітей та юнацтва, про розвиток ціннісних орієнтацій та естетичних потреб. До Дня української мови й писемності учні 5 класу (вчитель Мартинець І.С.) переглянули відеопрезентацію про історію цього свята та видатних діячів, взяли участь у фотоквесті. Серед учасників фотоквесту слід відмітити роботи Оксентюка Арсенія, який проявив оригінальність виконаних завдань. З учнями 4 класу (вчитель Сидун Т.А.) було проведено онлайн-гру знавців української мови, вікторину "Ми знаємо українську мову", організовано виставку малюнків та читання віршів.

Всі заходи були спрямовані на утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до свого народу, загальної мовної культури.

Кiлькiсть переглядiв: 22

Коментарi