Українська мова – диво калинове

2021-11-09

Українська мова – диво калинове

Щорічно 9 листопада в Україні відзначається День української мови та писемності.

Мова – це одне із багатьох див, створених людьми. Скарбниця народної мудрості, криниця живої води, невичерпне джерело добра, струмок надії. Вона віддзеркалює душу народу, його історію. У нашій мові є чимало захоплюючого й дивовижного. І щасливі ми, що народилися й живемо на такій чудовій, багатій, мальовничій землі – в нашій славній Україні.

Мова є основою духовного багатства народу та інтелектуального потенціалу, найвагоміше надбання кожної окремої людини і найбільша суспільна цінність.

На честь свята 9 листопада здобувачі освіти нашої гімназії активно долучились до написання радіо диктанту національної єдності( хоча і дистанційно). Всеукраїнський диктант єдності пишуть щорічно. Дата обрана не просто так – 9 листопада в Україні відзначається важливе національне свято, вперше встановлене в 1997 році.

Таким чином виходить, що сьогодні українці відзначають два свята: День вшанування Нестора Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія – і День української писемності та мови.

Кiлькiсть переглядiв: 52

Коментарi