Ми – нащадки козаків

2021-10-12

Ми – нащадки козаків

14 жовтня – свято Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва, День захисників та захисниць України, День УПА. Усі ці свята дуже взаємопов’язані і виникали послідовно.

14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. У народі говорять: «Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем». Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні.

Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва.

У цей день українці поціновують воїнів, які в різні часи обороняли і обороняють нашу незалежність і територіальну цілісність, усіх захисників України незалежно від службового становища та статі.

Це свято пов’язане з розвитком війська від часів Русі. Найкращі традиції захисників минулого успадкували бійці сучасних Збройних сил України, які сьогодні відстоюють суверенітет України у війні з російським агресором.

Напередодні свят українського козацтва у гімназії відбувся спортивно-інтелектуальний конкурс-квест «Козацькі забави». Команди 6-9 класів долучались до проведення квесту та показала гідний результат.

Від імені українського народу вдячні кожному захиснику за героїзм і справжній український бойовий дух!

Кiлькiсть переглядiв: 47

Коментарi